Klik hier om het online te bekijken

Nieuwsbrief

Stichting Vrienden van het Orgel

Datum juli 2024

Beste orgelvrienden,

In onze brief van 2 maart jl. schreven we dat we dit jaar geen excursie meer organiseren vanwege de achterblijvende belangstelling. Maar we schreven ook dat we in overleg met betrokken locatiebesturen een aantrekkelijk programma willen samenstellen op Monumentendag. Dat is naar ons idee goed gelukt. Zie het programma hieronder. Vanzelfsprekend ben je van harte welkom om het programma geheel of gedeeltelijk mee te maken. Er zijn geen kosten aan verbonden.

PROGRAMMA 15 SEPTEMBER 2024

11:00 uur Grote kerk Schermerhorn
Workshop Doe-orgel met kinderen. Ook volwassenen kunnen hier erg van genieten, zo is onze ervaring. Bovendien zal Arno Bos, orgelmentor van deze kerk, een verbinding maken met het prachtige Courtainorgel.
13:30 uur Zwarte kerkje Zuidschermer
Gerrie Meijers, orgel en Suzanne Groot, viool. Beide musici verzorgen het  komende seizoen ook een Leeghwaterconcert in deze kerk, een reprise van een zeer succesvol concert in februari jl. Vandaag alvast een voorproefje.
15:00 uur Dorpskerk Grootschermer
Het Orgel Trio, het eerste Leeghwaterconcert van het nieuwe seizoen. Berry van Berkum, orgel, Steven Kamperman, klarinet en Dion Nijland op bas integreren het orgel in hun muzikale reis. Zie ook de website van dit ensemble: https://hetorgeltrio.nl

LEEGHWATERCONCERTEN

Alweer het derde seizoen met Leeghwaterconcerten op de zondagmiddagen in september, oktober en november en februari, maart en april. Intieme en verrassende concerten waarin het orgel een rol speelt. Het programma voor het komende seizoen:
15 september 2024 Grootschermer: Orgeltrio, zie boven
20 oktober 2024 De Terp, Oudorp: Wim Voogd, orgel en Arthur Kerklaan, trompet
17 november 24 Noordeinder Vermaning, Noordeinde: nog in te vullen

16 februari 2025 Zwarte Kerkje, Zuidschermer: Gerrie Meijers, orgel; Suzanne Groot, viool en Joos van Tongeren, bariton
16 maart 2025 PKN Kerk Stompetoren: Henk Verhoef, orgel en Marcel Mooibroek, trompet
27 april 2025 Grote Kerk Schermerhorn: Everhard Zwart orgel

Voor kaarten bestellen, verdere informatie en de programma’s, zie de website van de Vrienden.

TOEKOMST
Op zoek naar nieuwe inspiratie, ideeën en menskracht gaan we de komende periode in gesprek met zogenoemde sleutelfiguren in Alkmaar. U bent dat uiteraard ook. Het lukt ons echter niet jullie allemaal afzonderlijk voor een gesprek uit te nodigen. Daarom nodigen we een a-select gekozen aantal donateurs uit voor een gesprek. Maar uiteraard is ieder van jullie van harte uitgenodigd ons met een mail deelgenoot te maken van persoonlijke ideeën over het behoud en het gebruik van de orgels in Alkmaar en de rol die onze stichting daarin kan of zou moeten spelen. Meer info zie Project Toekomst. Doet u mee?

Vriendelijke groet,
het bestuur van de Stichting Vrienden van het Orgel